Waarom nog geen verdrag voor gegevensverwerking in het VK?

Waarom kan niet nu al een verdrag gemaakt worden om gegevens veilig te (blijven) verwerken in het VK?

Op dit moment vinden nog onderhandelingen plaats over de Brexit. Dit gebeurt centraal vanuit de EU. Het is niet aan de individuele Europese landen om los van elkaar te onderhandelen met het Verenigd Koninkrijk. Dit zou het onderhandelingsproces zelfs kunnen schaden. Daarnaast, is het aan de verwerkingsverantwoordelijken zelf om aanvullende maatregelen te nemen. 

Disclaimer:

Op dit moment is het nog niet zeker of het voorlopige akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, door het Europees Parlement en het Britse Parlement zal worden bekrachtigd. Daarom is het nog niet mogelijk vragen over dit onderwerp met zekerheid te beantwoorden.

De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de European Data Protection Board (EDPB), hebben meer duidelijkheid gegeven over de juiste naleving van de privacyregels bij een vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie. Klik hier voor meer informatie.

Daarnaast biedt de ICO - Information Commisioner's Office (de Engelse DPA) richtlijnen en hulpmiddelen voor organisaties voor na de Brexit. Deze vind je hier.