Zelftest AVG: hoe word ik AVG-compliant?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een interactieve tool ontwikkeld, ‘de AVG-regelhulp’. Als je de vragen uit de regelhulp beantwoordt, krijg je een praktisch advies op maat waar je nog aan moet werken om goed voorbereid te zijn op de AVG. De AVG-regelhulp is ontwikkeld in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe werkt het

Met de Regelhulp van de AP krijg je in 10 stappen een beeld van waar je aan kunt werken om goed voorbereid te zijn op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is de nieuwe Europese privacywet waar iedere organisatie zich vanaf 25 mei 2018 aan moet houden.

Voor wie is de AVG-Regelhulp bedoeld

Deze Regelhulp is bedoeld voor verwerkingsverantwoordelijken. Oftewel: voor iedere organisatie, groot of klein, die persoonsgegevens verwerkt en daarvoor zelf het doel en de middelen bepaalt. Dus onder meer voor bedrijven, overheidsinstanties, stichtingen en kleine zelfstandigen.

Wat kun je niet met de AVG-Regelhulp

De informatie in de Regelhulp is beknopt en bedoeld voor eigen gebruik. De uitkomsten kun je niet gebruiken om aan te tonen dat jouw organisatie aan de AVG voldoet. De AP houdt altijd het recht om onderzoek te doen binnen de organisatie en handhavend op te treden als dat nodig is.